Ingredients:
- 1/2 cup lukewarm milk
- 1/2 cup lukewarm water
- 1/2 cup oil
- 4 tablespoons butter
- 5 cups flour
- 1 teaspoon sugar
- 2 teaspoons salt
- 1 package of dry yeast
- black olive paste
- 1 egg ( white and yolk separated)
For top:
- egg yolk
- nigella seeds
Method:
- Place the lukewarm water, milk, sugar and yeast in to a bowl. Stir well to dissolve the sugar and the yeast. Let it rise for 5 minutes.
- Add oil, butter, salt, egg white. Mix well. Gradually add flour.
- Knead it on floured surface. The dough should be soft. Let it rise for 20 minutes in a warm place.
- Grab small pieces of the dough and flatten with your palms. Spread the olive paste on it. Fold the dough and give it a ring shape.
- Brush the beaten egg yolk and sprinkle nigella seeds on top. Place parchment paper on a oven tray and place the pastries on it.
- Bake at preheated 350 F oven for 40 minutes or until golden brown.
Malzemeler:
- 1/2 bardak ılık süt
- 1/2 bardak ılık su
- 1/2 bardak sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 5 bardak un
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- siyaz zeytin ezmesi
- 1 yumurta ( sarısı ve beyazı ayrılmış )
Üzeri için:
- yumurta sarısı ve çörek otu
Hazırlanışı:
- Ilık su, sütü, şekeri ve mayayı bir kaba alın. Şeker ve maya iyice çözünene kadar karıştırın. 5 dk kabarmasını bekleyin.
- Sıvı yağ, tereyağ, yumurta akını karıştırın ve yavaşça unu ilave edin.
- Tezgaha un serpin ve hamur yumuşak oluncaya kadar yoğurun ve 20 dk sıcak bir ortamda hamuru dinlendirin.
- Hamurdan küçük toplar koparın ve elinizle açın. Zeytin ezmesini yayın. Hamuru kapatın ve halka şekli verin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve poğaçaları üzerine koyun.
- Önceden ısıtılmış 175 C fırında 40 dk ya da kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun
Maravilha! Obrigado! Vou fazer.
ReplyDeleteObrigado por seu comentário.
ReplyDelete