Ingredients:
- 2 cups red lentil
- 1 cup fine bulgur
- 5 spring onions, chopped
- half a bunch parsley, chopped
- 1 onion, chopped
- 1 teaspoon cumin
- salt
- 4-5 cups water
For the sauce:
- 2 tablespoons tomato paste
- 1 tablespoon red pepper paste
- 1 tablespoon butter
- 1 onion, chopped
- 1/2 cup oil
Method:
- Boil the lentils in the water until tender and just a little water remains.
- Remove from the heat and add the bulgur and close the lid. Wait until all the water is absorbed. Leave to cool.
- Put the butter in a frying pan and fry the 1 chopped onion until light brown.
- Add the tomato paste and the spices and salt. Add the oil. Mix well.
- Put the lentil mixture in a big bowl and add the sauce mixture . Knead thoroughly.
- Add the fresh onions, parsley and the other onions. Knead again.
- Give oval shapes with your hands and serve with pickle.
Malzemeler:
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 5 adet taze soğan, doğranmış
- 1 soğan, doğranmış
- yarım demet maydanoz, doğranmış
- 1 çay kaşığı kimyon
- tuz
- 4-5 bardak su
Sosu için:
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 soğan, doğranmış
- 1/2 bardak sıvı yağ
Hazırlanışı:
- Mercimekleri suda yumuşayana kadar ve biraz su kalana kadar kaynatın.
- Ateşten indirin ve bulguru ekleyin. Kapağını kapatın ve tüm suyu çekene kadar bekleyin. Soğumaya bırakın.
- Kızartma tavasına tereyağını koyun ve 1 soğanı hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
- Domates salçasını ve tuzu, baharatları ekleyin. Yarım bardak sıvı yağını da ekleyin karıştırın ve ocaktan indirin.
- Mercimek karışımını büyük bir kaba koyun ve sos karışımını ekleyin. İyice yoğurun.
- Taze soğan maydanoz ve diğer soğanı ekleyin. Tekrar yoğurun.
- Elinizle oval şekiller verin ve turşu ile birlikte servis edin.
Afiyet Olsun
No comments:
Post a Comment