Wednesday, December 11, 2013

Yoghurt Soup - Yoğurt Çorbası







Ingredients:

  • 7 cups water
  • 7 tablespoons yoghurt
  • 3 tablespoons flour
  • salt
  • 1/4 cup rice
For the sauce:
  • 2 tablespoons tomato paste
  • 2 tablespoons butter
  • 4 teaspoons dried mint
Method:
  • Place the yoghurt, water, salt and the flour in a cooking pot. Stir constantly until mixture comes to a boil.
  • Then add the rice and cook until rice is soft.
  • Melt the butter in a small skillet. Add the tomato paste and mint. Mix well.
  • Slowly pour the sauce into yoghurt mixture and mix well. Cook for 5 minutes.
Enjoy


Malzemeler:
  • 7 bardak su
  • 7 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • tuz
  • 1/4 bardak pirinç
Sos için:
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 çay kaşığı kuru  nane
Hazırlanışı:
  • Tencereye yoğurt, su, tuz  ve unu koyun. Kaynayana kadar sürekli karıştırın.
  • Daha sonra pirinçleri ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
  • Küçük bir tavada tereyağını eritin. Domates salçasını ve naneyi ekleyip güzelce karıştırın.
  • Sosu yavaşca yoğurt karışımına dökün. İyice karıştırın ve 5 dakika daha pişirin.
Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment