Ingredients:
- 7 cups water
- 7 tablespoons yoghurt
- 3 tablespoons flour
- salt
- 1/4 cup rice
For the sauce:
- 2 tablespoons tomato paste
- 2 tablespoons butter
- 4 teaspoons dried mint
Method:
- Place the yoghurt, water, salt and the flour in a cooking pot. Stir constantly until mixture comes to a boil.
- Then add the rice and cook until rice is soft.
- Melt the butter in a small skillet. Add the tomato paste and mint. Mix well.
- Slowly pour the sauce into yoghurt mixture and mix well. Cook for 5 minutes.
Enjoy
Malzemeler:
- 7 bardak su
- 7 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- tuz
- 1/4 bardak pirinç
Sos için:
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 4 çay kaşığı kuru nane
Hazırlanışı:
- Tencereye yoğurt, su, tuz ve unu koyun. Kaynayana kadar sürekli karıştırın.
- Daha sonra pirinçleri ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
- Küçük bir tavada tereyağını eritin. Domates salçasını ve naneyi ekleyip güzelce karıştırın.
- Sosu yavaşca yoğurt karışımına dökün. İyice karıştırın ve 5 dakika daha pişirin.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment