Ingredients:
- 3,5 cups flour
- 2 teaspoons salt
- 3 tablespoons oil
- 200 gr margarine, softened
- 1/2 cup yoghurt
- 2 teaspoons vinegar of grapes
- 1 egg white ( yolk is for top)
- 1 package baking powder
For the garnish:
- Sesame and nigella seeds
Method:
- Place all of the dough ingredients in a big bowl.
- Mix them all and knead until the dough gets elastic.
- Grab walnut size dough pieces and give any kind of shape you like.
- Place the savoury biscuits over a oven tray and brush them with egg yolk.
- Sprinkle with sesame and nigella seeds and bake at preheated 350F oven until they get light brown.
Enjoy
Malzemeler:
- 3,5 bardak un
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1/2 bardak yoğurt
- 200 gr margarin, yumuşamış
- 2 çay kaşığı üzüm sirkesi
- 1 yumurta akı ( sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- susam ve çörek otu
Hazırlanışı:
- Bütün hamur malzemelerini büyük bir kaseye alın.
- Hepsini karıştırın ve hamur toparlanana kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve istediğiniz şekli verin.
- Kurabiyeleri fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Üzerlerine çörek otu ve susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 C fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun
No comments:
Post a Comment