Friday, November 8, 2013

Savoury Biscuits - Tuzlu Kurabiye






Ingredients:

  • 3,5 cups flour
  • 2 teaspoons salt
  • 3 tablespoons oil
  • 200 gr margarine, softened
  • 1/2 cup yoghurt
  • 2 teaspoons vinegar of grapes
  • 1 egg white ( yolk is for top)
  • 1 package  baking powder
For the garnish:
  • Sesame and nigella seeds
Method:
  • Place all of the dough ingredients in a big bowl.
  • Mix them all and knead until the dough gets elastic.
  • Grab walnut size dough pieces and give any kind of shape you like.
  • Place the savoury biscuits over a oven tray and brush them with egg yolk.
  • Sprinkle with sesame and nigella seeds and bake at preheated 350F oven until they get light brown.







Enjoy



Malzemeler:
  • 3,5 bardak un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 bardak yoğurt
  • 200 gr margarin, yumuşamış
  • 2 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yumurta akı ( sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
  • susam ve çörek otu
Hazırlanışı:
  • Bütün hamur malzemelerini büyük bir kaseye alın.
  • Hepsini karıştırın ve hamur toparlanana kadar yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve istediğiniz şekli verin.
  • Kurabiyeleri fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  • Üzerlerine çörek otu ve susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 C fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun

No comments:

Post a Comment