Sunday, November 10, 2013

Milk Pudding - Muhallebi




Ingredients:

  • 1 lt milk (5 cups)
  • 10 tablespoons sugar
  • 4 tablespoons wheat starch
  • 1 tablespoon butter
  • a packet of vanilla
  • Cinnamon
Method:
  • Put the milk, sugar and wheat starch in a pot.
  • Stir constantly over medium heat. 
  • When you see the bubbles on the surface, add the vanilla and the butter. Cook for 5 minutes over low heat.
  • Then, transfer the milk pudding into a glass or porcelain cups.
  • Let them cool in the fridge for 1-2 hours.
  • Before serving sprinkle some cinnamon on top.
Enjoy

Malzemeler:
  • 1 lt süt ( 5 bardak)
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya 
  • Tarçın
Yapılışı:
  • Bir tencereye süt, şeker ve buğday nişastasını koyun.
  • Sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
  • Kaynamaya başladığı zaman vanilya ve tereyağını ekleyin. 5 dk kısık ateşte pişirin.
  • Sonra muhallebileri cam veya porselen kaplara paylaştırın.
  • 1-2 saat buzdolabında soğutun.
  • Servis yapmadan önce üzerine tarçın serpebilirsiniz.
Afiyet Olsun


No comments:

Post a Comment