Ingredients:
For the meat:
- 300 grams ground meat
- 2 onions, grated
- 4 tablespoons bread crumbs
- 1 egg
- 1 teaspoon cumin, black pepper, salt
For the mashed potatoes:
- 7 potatoes, boiled
- 1/2 cup milk
- 2 tablespoons butter
- 2 teaspoons salt
For the garnish:
- 1/2 cup grated kashar cheese
Method:
- Put boiled potatoes into a bowl. Add the butter, milk and salt. Use potato masher to mash potatoes until well mashed.
- Mix all the meat ingredients in a large bowl.
- Knead until the ground meat absorbs the ingredients.
- Grease the muffin tin.
- Place the meat mixture into each muffin tin. Using your fingers, press down on the center and up the sides of the meat, forming cups.
- Place the mashed potatoes on the ground meat.
- Preheat the oven to 350F and bake meat until golden brown.
- Then take it out of the oven and spread all the mozzarella/kashar cheese to cover the top of mashed potatoes.
- Again bake until the top turns a nice golden brown.
- You can serve with rice pilaf and carrot and red radish salad.
Enjoy
Malzemeler:
Köfte için:
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 300 gr kıyma
- 2 rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı kimyon, karabiber ,tuz
Patates püresi için:
- 7 haşlanmış patates
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1/2 bardak süt
Üzeri için:
- 1/2 bardak rendelenmiş kaşar
Yapılışı:
- Haşlanmış patatesleri kaseye alın. Tereyağ, süt ve tuzu ekleyin. Patates eziciyi kullanarak patatesler iyice püre olana kadar ezin.
- Köfte malzemelerini yoğurun.
- Muffin kalıplarını yağlayın.
- Muffin kalıplarına köfteleri yerleştirin. Parmaklarınızı kullanarak kase şekli verin.
- Köftenin üzerine patates püresini yerleştirin.
- 180 C önceden ısıtılmış fırında köfteler kızarana kadar pişirin.
- Püreli köfteleri fırından çıkarın ve üzerine rendelenmiş kaşarı koyun. Kaşarlar eriyene kadar kısa bir süre daha fırında tutun.
- Yanında pirinç pilavı ve rendelenmiş havuç ve turp salatası ile servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
No comments:
Post a Comment