Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı su
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
- Beyaz peynir
Yapılışı:
- Öncelikle geniş bir kaba yoğurt, un, su ve tuzu ekleyin.
- Ellerinizle hamur toparlanmaya başlayana kadar yoğurun. İlk başta hamur sert gelebilir merak etmeyin dinlenince yumuşuyor.
- Bir miktar unu tezgaha serpin ve yoğurmaya devam edin.
- Hamurdan yaklaşık mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Yuvarlanan minik hamurların üzerine nemli bez örtüp 10 dk dinlendirin.
- Tezgahı tekrar unlayıp hamurları oklava ile açın. Kenarlarını keseceğimiz için açılan hamurun çok fazla düzgün olmasına gerek yok.
- Açtığınız hamurun bir tarafına çatalla ezdiğimiz peynirden koyalım ve hamurun karşı tarafını üzerine doğru kapatalım.
- Kenarlarını hafif bastırın ve çay bardağı altlığı ile kenarlarını kesin.Çıkan kenar hamurları yuvarlayıp onlardan da hamur elde edebilirsiniz.
- Tavaya sıvı yağını koyup kızdırın. Hazırladığınız hamurları tavaya koyun ve 2- 3 dk sonra hamurlarınız hazır.
- Kızarttığınız börekleri içine kağıt havlu serili bir tabağa koyarak fazla yağlarını bırakmasını sağlayın.
AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment