Monday, October 21, 2013

Peynirli Çiğ Börek







Çok lezzetli bir Çiğ Börek tarifini paylaşmak istiyorum. Hamurunda bulunan yoğurt sayesinde hamuru boş bile yenebilecek bir lezzete sahip.Üstelik soğuduğunda da ayrı bir lezzetli oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Beyaz peynir
Yapılışı:
  • Öncelikle geniş bir kaba yoğurt, un, su ve tuzu ekleyin.
  • Ellerinizle hamur toparlanmaya başlayana kadar yoğurun. İlk başta hamur sert gelebilir merak etmeyin dinlenince yumuşuyor.
  • Bir miktar unu tezgaha serpin  ve yoğurmaya devam edin.
  • Hamurdan yaklaşık mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Yuvarlanan minik hamurların üzerine nemli bez örtüp 10 dk dinlendirin.
  •   Tezgahı tekrar unlayıp hamurları oklava ile açın. Kenarlarını keseceğimiz için açılan hamurun çok fazla düzgün olmasına gerek yok.
  • Açtığınız hamurun bir tarafına çatalla ezdiğimiz peynirden koyalım ve hamurun karşı tarafını üzerine doğru kapatalım. 
  • Kenarlarını hafif bastırın ve çay bardağı altlığı ile kenarlarını kesin.Çıkan kenar hamurları yuvarlayıp onlardan da hamur elde edebilirsiniz.
  • Tavaya sıvı yağını koyup kızdırın. Hazırladığınız hamurları tavaya koyun ve 2- 3 dk sonra hamurlarınız hazır.
  • Kızarttığınız börekleri içine kağıt havlu serili bir tabağa koyarak fazla yağlarını bırakmasını sağlayın.
AFİYET OLSUN 










No comments:

Post a Comment