This recipe is very easy to make and so healthy. You can serve with pickles and Ayran or yoghurt.
Ingredients:
- 3 cups fine cracked wheat ( fine bulgur)
- 2 onions, chopped finely
- 2-2,5 cups boiling water
- 4 tablespoons tomato paste and 1/2 tablespoon pepper paste
- 1 teaspoon cumin
- 2 teaspoons red pepper powder
- 2 teaspoons salt
- Some dill, chopped finely
- 2 tablespoons lemon juice
- 1/2 cup of oil
Preparation:
- In a large bowl place bulgur and boiling water. Close the lid.
- Stir and leave bulgur for 10 minutes to absorb all the water.
- Make sure bulgur is not wet and the size of bulgur should be doubled.
- Add the onions, salt, red pepper powder, cumin to puffed up bulgur and combine them using your hands.
- Then add the tomato paste and pepper paste. Continue to knead.
- Add the dill and stir.
- Finally add the oil and lemon juice. Mix them all.
ENJOY :)
Herkesin kendine göre bir kısır tarifi vardır. Bu tarif de en sade haliyle karşınızda. İçine salatalık ve domates koyarak da yapıyorum ama durunca kısırın tadı değiştiği için yiyemiyorum. O yüzden bu en sade haliyle bile kısır çok güzel. Hem çok sağlıklı hem de çok doyurucu.
Malzemeler:
- 3 su bardağı ince köftelik bulgur
- 2 soğan
- 2-2,5 bardak kaynar su
- 4 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Biraz dereotu
- 1/2 bardak sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Geniş bir kabın içerisinde bulguru ıslatın. Ağzı kapalı bir şekilde 10 dk bekletin.
- Bir yandan 2 soğanı ince ince doğrayın.
- Yumuşayan bulgurun içersine doğradığınız soğanları ilave edin.
- Kırmızı toz biber ve tuzunu da ilave edip yoğurmaya başlayın.
- Toz biber bütün bulgurlara iyice dağıldıktan sonra salçaları ilave edip yoğurmaya devam edin.
- Bir miktar dereotunu ince ince kıyın ve bulgura ilave edin ve kaşıkla karıştırın.
- En son sıvı yağ ve limon suyu ve kimyonu ilave edin karıştırın.
- Yanında turşu ile servis edebilirsiniz. Süslemek için kuru nane ve pulbiber kullanılabilir.
AFİYET OLSUN :)
No comments:
Post a Comment