Ingredients:
For the cake :
- 3 eggs
- 1 cup sugar
- 1/2 cup yoghurt
- 1/2 cup milk
- 1/2 cup oil
- 2,5 cups flour
- a packet of baking powder
For the filling:
- 3 cups milk
- 4 tablespoons sugar
- 3 tablespoons wheat starch
- 1 egg yolk
- 1 teaspoon vanilla
- 1 tablespoon butter
For the garnish:
- powdered sugar
Preparation:
For the cake:
- With an electric mixer, beat 3 eggs with 1 cup of sugar, beat well.
- Add the yoghurt, milk and oil .
- Add the flour and baking powder, stir well.
- Pour the mixture into a cake pan greased with butter.
- Place in preheated oven at 350 F for about 40 minutes or until golden brown.
- Remove from the oven. Leave to cool.
- In a sauce pan add the all ingredients except the butter.Mix well.
- Place over medium-low heat and stir with a spoon until it obtains a creamy mixture.
- When it starts to boil turn off the heat and leave it to cool.
- Divide the cake in half with a cake slicer and pour the cream filling.
- Leave in the fridge for a 1 night.
- Sprinkle with the powdered sugar and serve.
ENJOY!
Malzemeler:
Kek için
- 3 yumurta
- 1 bardak şeker
- yarım bardak yoğurt
- yarım bardak süt
- yarım bardak sıvı yağ
- 2,5 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için
- 3 bardak süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- vanilin
Üzeri için
- pudra şekeri
Yapılışı
Kek için:
- Elektrikli mikser ile yumurtaları şeker ile birlikte çırpın.
- Yoğurt, süt, sıvı yağını ekleyin.
- Un ve kabartma tozunu ekle iyice karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün.
- 180 C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk ya da kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kreması için:
- Sos tenceresine tereyağ hariç bütün malzemeleri koyun ve karıştırın.
- Orta ateşe yerleştirin ve sos koyulaşana kadar pişirin.
- Kaynamaya başladığında ocaktan indirin ve tereyağını ekleyin, soğumaya bırakın.
- Keki kek dilimleyici tel ile ortadan ikiye kesin ve kremayı dökün.
- 1 gece buzdolabında bekletin.
- Üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin.
AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment