Wednesday, October 16, 2013

German Cake - ( Alman Pastası Mayasız )





Ingredients:

For the cake :

  • 3 eggs
  • 1 cup sugar
  • 1/2 cup yoghurt
  • 1/2 cup milk
  • 1/2 cup oil
  • 2,5 cups flour
  • a packet of baking powder
For the filling:
  • 3 cups milk
  • 4 tablespoons sugar
  • 3 tablespoons wheat starch
  • 1 egg yolk
  • 1 teaspoon vanilla
  • 1 tablespoon butter
For the garnish:
  • powdered sugar

Preparation:

For the cake:
  • With an electric  mixer, beat 3 eggs with 1 cup of sugar, beat well.
  • Add the yoghurt, milk and oil .
  • Add the flour and baking powder, stir well.
  • Pour the mixture into a cake pan greased with butter.
  • Place in preheated oven at 350 F for about 40 minutes or until golden brown.
  • Remove from the oven. Leave to cool.










For the filling:



  • In a sauce pan add the all ingredients except the butter.Mix well.
  • Place over medium-low heat and stir with a spoon until it obtains a creamy mixture.
  • When it starts to boil  turn off the heat and leave it to cool.
  • Divide the cake in half with a cake slicer and pour the cream filling.
  • Leave in the fridge for a 1 night.
  • Sprinkle with the powdered sugar and serve.



ENJOY!



Malzemeler:

Kek için
  • 3 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • yarım bardak yoğurt
  • yarım bardak süt
  • yarım bardak sıvı yağ
  • 2,5 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için
  • 3 bardak süt 
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • vanilin
Üzeri için
  • pudra şekeri



Yapılışı

Kek için:

  • Elektrikli mikser ile yumurtaları şeker ile birlikte çırpın.
  • Yoğurt, süt, sıvı yağını ekleyin.
  • Un ve kabartma tozunu ekle iyice karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün.
  • 180 C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk ya da kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kreması için:
  • Sos tenceresine tereyağ hariç bütün malzemeleri koyun ve karıştırın.
  • Orta ateşe yerleştirin ve sos koyulaşana kadar pişirin.
  • Kaynamaya başladığında ocaktan indirin ve tereyağını ekleyin, soğumaya bırakın.
  • Keki kek dilimleyici tel ile ortadan ikiye kesin ve kremayı dökün.
  • 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin.
AFİYET OLSUN

No comments:

Post a Comment