Saturday, October 12, 2013

HOMEMADE JACKET POTATO ( EV YAPIMI KUMPİR )





Ingredients:


  • 9 potatoes
  • 1/2 tablespoon salt
  • Milk, rule of thumb
  • 1/2 cup grated kashar cheese
  • 3 sausages, sliced
  • black olive, sliced
  • sliced pickle
  • garlic mayonnaise
  • ketchup



Wash and peel of the potatoes. Put the sliced potatoes in a pot and cover with cold water and add the salt. Cook potatoes until very tender, about 35 minutes, depending on size.When the potatoes are done drain potatoes and crush with a fork. Slowly add the milk,  for reach desired consistency. 
Preheat oven to 400 F.
Grease the pyrex and  pour the potato puree. Meanwhile, chop the sausages and put the potatoes on top. Bake for 20 minutes or sausages until golden brown. When cooked the sausages remove from the oven. Sprinkle on the grated kashar cheese and bake in the oven until cheese is melted. 


When melted the cheese, remove from the oven.



Add on the other ingredients. Finally pour the ketchup and mayonnaise.
Ready to serve.

ENJOY


Malzemeler:
  • 9 patates
  • yarım yemek kaşığı tuz
  • göz kararı süt
  • yarım bardak rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 sosis, dilimlenmiş
  • siyah zeytin, dilimlenmiş
  • salatalık turşusu, dilimlenmiş
  • sarımsaklı mayonez
  • ketçap
Patatesleri yıkayın, kabuklarını soyun ve dilimleyip tencereye koyun. Üzerine su koyun ve tuzunu ilave edip iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Patatesler yumuşayınca suyunu süzün ve çatalla ezin. Göz kararı süt ilave edin püre kıvamını ayarlamak için. Daha sonra borcamı yağlayın ve püre haline gelmiş patatesi borcama yayın. Üzerine dilimlenmiş sosisleri koyun ve 200 C fırında 20 dk kadar ya da sosisler kızarana kadar pişirin.Sosisler pişince fırından çıkarın ve üzerine rendelenmiş kaşarı ilave edip tekrar fırına koyun. Kaşarlar eridiği zaman fırından çıkarın. Üzerine istediğiniz malzemeyi ekleyin, en son ketçap ve mayonezi dökün. Servise hazır.

Afiyet Olsun

No comments:

Post a Comment