Monday, October 7, 2013

CAKE WITH RAISINS AND NUTS ( ÜZÜMLÜ VE FINDIKLI KEK)





Ingredients:


  • 3 eggs
  • 1 cup sugar
  • 1/2 cup oil
  • 1/2 cup milk
  • 2,5 -3 cup flour ( I used whole wheat flour)
  • a packet of baking powder and vanilin
  • abundantly raisins and nuts



  • Beat the eggs and sugar.
  • Then add the oil and milk.
  • Stir in flour,baking powder and vanilin.

  • Once they are all mixed well, stir in the nuts and raisins.



  • Grease the cake pan and pour the cake mixture in. 


  • Preheat the oven to 350 F (180 C)  and bake for 40 minutes.
  • To remove the cake form the pan, allow to cool 10 to 15 minutes before removing.
  • Slice and serve.


ENJOY!




Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 1/2 bardak sıvı yağ
  • 1/2 bardak süt
  • 2,5 - 3 bardak un ( tam buğday unu kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilin
  • Bolca fındık ve kuru üzüm
İlk önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Şeker iyice eridikten sonra sıvı yağ ve sütü ilave ediyoruz. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. En son üzüm ve dövülmüş fındıkları ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz. Fırın kalıbımızı yağlıyoruz ve kek harcımızı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 C fırında yaklaşık 40 dk pişiriyoruz. Keki kalıbından çıkarmadan önce 10-15 dk soğumasını bekliyoruz. Dilimleyip servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

No comments:

Post a Comment