Monday, October 7, 2013

POTATO CROQUETTE WITH GROUND MEAT (KIYMALI PATATES KÖFTESİ)


Ingredients: 

  • 300 grams ground beef
  • 2 onions, chopped
  • 1 egg
  • 8-9 boiled potatoes
  • 1 dessertspoon salt, for potatoes
  • 1 teaspoon salt and blackpepper, for ground beef
For frying

  • 3 eggs, beaten
  • 3/4 cup flour
  • 1/2 cup bread crumbs
  • oil
  1. Boiled potatoes crush with a fork and add the salt.
  2. On the other side cook  ground beef over medium heat in a skillet and then stir in onion and the salt. No need to add oil.
  3. Cook till onions get soft over low heat ( 5 minutes)
  4.  In a large bowl mix the cooked ground meat and potatoes.
  5. Then add the egg, you can knead with your hands if you like.
  6. Take egg size pieces and make egg shapes and flatten with your hands.
  7. In a frying pan sizzle oil.
  8. Place flour in a wide plate, bread crumbs and in another plate beat the eggs.
  9. Firs dip the croquette in flour then dip into eggs and after dipping into eggs dip into the bread crumbs.



  10. Fry both sides until the get golden brown.


You can serve cucumber pickle and pilaf.

Enjoy.




Bu tarifi beyaz peynir ile de yapabilirsiniz. Aslında yapılışı patatesi elimizde açıp içine harcı koyarak yapmaktır ama daha uğraştırıcı oluyor. Bu yüzden tüm malzemeleri karıştırıp istediğiniz şekli vererek yapması daha basittir. Kadınbudu köfteyi de anımsatmaktadır.
 Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:

  • 300 gr kıyma
  • 2 doğranmış soğan
  • 1 yumurta
  • 8-9 adet haşlanmış patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz, patates için
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber, kıyma için
Kızartmak için:

  • 3 adet çırpılmış yumurta
  • 3/4 bardak un
  • 1/2 bardak galeta unu
  • sıvı yağ
Patatesleri dilimleyip haşlıyoruz. Haşlanan patatesleri çatal ile eziyoruz ve tuzunu ilave ediyoruz. Diğer yandan kıymayı yağsız tavada kavuruyoruz sonra soğanları doğrayıp ilave edip suyunu çekene kadar pişirmeye  devam ediyoruz . En son tuzunu ve  karabiberini ekleyip ocaktan alıyoruz.
Geniş kapta patates ve kıymalı harcı birleştiriyoruz. 1 yumurtayı ekliyoruz. Elimizle yoğuruyoruz. Elimizle şekil verip önce una sonra yumurtaya en son galeta ununa buluyoruz. Tavamıza bol sıvı yağ ekliyoruz ve kızdırıyoruz. Şekil verdiğimiz köfteleri her iki tarafı kızarana kadar pişiriyoruz. 

Aslında yanına ekstra bir şey yapmanıza  gerek yok  çünkü içindeki patates ile de doyurucu bir tarif oluyor ama ben yanında turşu ve şehriye pilavı ile servis ettim.

Afiyet Olsun.




No comments:

Post a Comment