Bu tariften tepsilerin boyutu küçük olduğu için 2 tepsi yaptım bu yüzden de ince bir börek oldu. İstenirse 6 yufkayı bir tepside de yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 bağ ıspanak
- 1 kuru soğan
- 200 gr beyaz peynir
- 6 adet yufka
- pul biber, karabiber, tuz
Sos için :
- 10 kaşık yoğurt
- 2 yumurta
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
Yapılışı:
- Sos malzemelerinin hepsini karıştırın.
- Ispanakları yıkayıp doğrayın ve tuz ile ovun. Suyunu sıkın ve başka bir kaba alın. Üzerine soğan doğrayın, beyaz peniri, baharatları atın ve hepsini karıştırın.
- Tepsiyi yağlayın ve 1 kat yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde yayın, sosu eşit olarak dökün. Üzerine 1 yufkanın yarısını yayın onun üzerine de sosu dökün. Böldüğünüz yufkanın diğer yarısını da serin ve tekrar sosu dökün.
- Ispanak karışımının yarısını yufkanın üzerine serpin.
- 3. yufkanın yarısını ıspanaklı karışımın üzerine yayın, sosu dökün. Yufkanın diğer yarısını da serin ve sosu dökün. Kenarlardan sarkan yufkaları katlayın kenarlara da sosu sürün.
- Önceden ısıtılmış 190 C fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun
No comments:
Post a Comment