Friday, December 27, 2013

Ispanaklı Börek




Bu tariften tepsilerin boyutu küçük olduğu için 2 tepsi yaptım bu yüzden de ince bir börek oldu. İstenirse 6 yufkayı bir tepside de yapabilirsiniz. 


Malzemeler:

  • 1 bağ ıspanak
  • 1 kuru soğan
  • 200 gr beyaz peynir
  • 6 adet yufka
  • pul biber, karabiber, tuz
Sos için :
  • 10 kaşık yoğurt
  • 2 yumurta
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
Yapılışı:
  • Sos malzemelerinin hepsini karıştırın.
  • Ispanakları yıkayıp doğrayın ve tuz ile ovun. Suyunu sıkın ve başka bir kaba alın. Üzerine soğan doğrayın, beyaz peniri, baharatları atın ve hepsini karıştırın. 
  • Tepsiyi yağlayın ve 1 kat yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde yayın, sosu eşit olarak dökün. Üzerine 1 yufkanın yarısını yayın onun üzerine de sosu dökün. Böldüğünüz yufkanın diğer yarısını da serin ve tekrar sosu dökün. 
  • Ispanak karışımının yarısını yufkanın üzerine serpin.
  • 3. yufkanın yarısını ıspanaklı karışımın üzerine yayın, sosu dökün. Yufkanın diğer yarısını da serin ve sosu dökün. Kenarlardan sarkan yufkaları katlayın kenarlara da sosu sürün.
  • Önceden ısıtılmış 190 C fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun




No comments:

Post a Comment