Canınız peynirli poğaça çekti ve siz tek tek hamur açmaya üşendiyseniz bu tarif tam size göre. Yapımı çok pratik ve lezzetli bir tarif.
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 3 bardak un
- istediğiniz miktarda beyaz peynir, pul biber
- üzeri için 1 yumurta sarısı ve susam
- 2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Yumurta, yoğurt, sıvı yağını bir kaseye alın ve karıştırın.
- Unu azar azar ekleyin. Çatalla ezdiğiniz peynirleri ve pul biberi ekleyin. Hamur hafif toparlanmış ama ele biraz yapışan bir hamur elde edin. Elinizle yoğurun.
- Hamurun kalınlığı ve inceliğini tepsinin boyutuna göre kendiniz ayarlayın. Tepsinizi yağlayın ve hamuru tepsiye aktarın. Elinizle hamuru tepsinin boyutuna göre yayın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 C fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun
No comments:
Post a Comment