Friday, November 15, 2013

Kete







Canınız peynirli poğaça çekti ve siz tek tek hamur açmaya üşendiyseniz bu tarif tam size göre. Yapımı çok pratik ve lezzetli bir tarif.

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 bardak un
  • istediğiniz miktarda beyaz peynir, pul biber
  • üzeri için 1 yumurta sarısı ve susam
  • 2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
  • Yumurta, yoğurt, sıvı yağını bir kaseye alın ve karıştırın.
  • Unu azar azar ekleyin. Çatalla ezdiğiniz peynirleri ve pul biberi ekleyin. Hamur hafif toparlanmış ama ele biraz yapışan bir hamur elde edin. Elinizle yoğurun.
  • Hamurun kalınlığı ve inceliğini tepsinin boyutuna göre kendiniz ayarlayın. Tepsinizi yağlayın ve hamuru tepsiye aktarın. Elinizle hamuru tepsinin boyutuna göre yayın. 
  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 C fırında kızarana kadar pişirin.



Afiyet Olsun

No comments:

Post a Comment