Monday, November 18, 2013

Kabak Mücver






Malzemeler:

  • 5 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 dal taze soğan
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • kırmızı pul biber ve karabiber
  • aldığı kadar un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartmak için:
  • sıvı yağ
Hazırlanışı:

Kabak ve soğanı bir kaseye rendeleyin. Üzerine yumurtaları kırın. Taze soğanı incecik doğrayın ve karışıma ekleyin. Tuz ve baharatları ilave edin. 1 yemek kaşığı sıvı yağını da ekleyin. En son unu azar azar ilave edin. Kabak durdukça suyunu bırakıyor bu yüzden de ara sıra un ilave etmek gerekiyor. Yoğun bir karışım elde edene kadar un ilave edebilirsiniz. Tavanıza çok fazla olmayacak şekilde sıvı yağını koyun ve kızdırın. Karışımdan bir yemek kaşığı alın ve kızan tavaya bırakın. Arkalı önlü güzelce kızarana kadar mücverleri pişirin. Kağıt havlu serili tabağa pişen mücverleri alın. Fazla yağını bıraktıktan sonra servis tabağına alın ve mücveriniz servise hazırdır. İster sade olarak ister sarımsaklı yoğurt ile birlikte yiyebilirsiniz.








Afiyet Olsun



No comments:

Post a Comment