Sunday, November 24, 2013

Kabaklı Tava Böreği






Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • 5 adet orta boy kabak
  • 4 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
  • 2 yumurta
  • yarım bardak sıvı yağ
  • yarım bardak su
Üzeri için:
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt
Hazırlanışı:

  • Kabakları soyup rendeleyin. Yağsız tavada rendelenmiş kabakları pişirin. Kabaklar bıraktığı suyu çekince biraz kavurun ve ocaktan indirin. Soğuduğu zaman tuz, pul biber ve lor peynirini ekleyip karıştırın. Kenara koyun.
  • Bir kasede yumurta, sıvı yağ ve suyu karıştırın.
  • Geniş bir tavayı sıvı yağ ile yağlayın. 1. yufkayı kenarları tavadan sarkacak şekilde tavaya hafif buruşturarak serin.  Hazırlanan sosu yufkanın üzerine sürün. 
  • 2. yufkayı ellerinizle parçalara ayırarak 1. yufkanın üzerine serpin. Sosu 2. yufkanın da üzerine sürün ve sosu sürdükten sonra kabaklı karışımın hepsini yufkanın üzerine yayın.
  • 3. yufkayı da parçalara ayırıp kabakların üzerini kaplayın. Sosu sürün ve sostan 1 yemek kaşığı kadar ayırın. 
  • Tavadan sarkan yufkaları katlayın. Ayırmış olduğunuz 1 yemek kaşığı sosun içine 1,5 yemek kaşığı yoğurdu ekleyip karıştırın. Bu sosu  katlamış olduğunuz yufkanın üzerine sürün. 
  • Böreği ocağa koyun ve ilk önce tavanın ağzını kapatmadan orta ateşte 2 dk pişirin. Daha sonra kapağı kapatın ve ara sıra altını kontrol ederek kızarana kadar pişirin. Altı piştiği zaman düz bir tepsi veya kapak yardımı ile ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirin.








Afiyet Olsun.

No comments:

Post a Comment