Friday, November 22, 2013

Beze- Meringue





Ingredients:

  • 3 egg whites
  • 1 cup sugar
  • Pinch of salt
Method:
  • Preheat the oven to 300 F. 
  • Place a piece of parchment paper on a baking sheet. Set aside.
  • In a glass bowl, whip egg whites until foamy using an electric mixer.
  • Add the sugar and beat until the meringue is very shiny and stiff. 
  • When the mixture becomes stiff and shiny like satin, stop mixing and transfer the mixture to a large pastry bag with a large star tip.
  • Pipe the meringue out onto the prepared baking sheet.
  • Place the meringues in the oven and bake for 30 minutes or until the merungues are pale and dry but not brown. Turn off the oven and allow the meringues to cool in the oven with the door slightly ajar.
Enjoy






Malzemeler:
  • 3 yumurta beyazı
  • 1 su bardağı şeker
  • Bir tutam tuz
Hazırlanışı:
  • Fırınınızı 150 C ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kenara alın.
  • Yumurta aklarını köpürene kadar mikser ile çırpın. Akıcı bir kıvama geldiğinde şekeri ekleyin ve karışım parlayıp sertleşene kadar çırpmaya devam edin. 
  • Karışım mikserin ucundan düşmüyorsa kıvamı tam olmuş demektir. Böyle olması için de yaklaşık 25 dk mikser ile çırpıyoruz. 
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ister bir kaşık yardımı ile  ister sıkma torbası ile karışımımızı diziyoruz. Ben sıkmak için yıldız uçlu aparatı kullandım.
  • Önceden ısıtılmış 150 C fırında 30 dk pişiriyoruz. Rengi kahverengiye dönmeyecek beyaz kalmaları gerekli çok hafif sararabilirler. Piştikten sonra fırının içinde kapağı aralıklı tutarak soğumaya bırakın. 
Afiyet Olsun

No comments:

Post a Comment