Wednesday, November 20, 2013

Ev Yapımı Kaşarlı Pide






Malzemeler:

  • 8 bardak un
  • 1 paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 bardak süt 
  • Su
  • Kaşar rendesi
  • 1 bardak ayran ve 2 yumurta 
Hazırlanışı:

       Unu geniş bir kaba alın ve tuzu ekleyin. Bir yandan sütü sos tenceresine koyup ocakta ılıtın. Süt ılındıktan sonra içine şeker ve kuru mayayı koyun ve karıştırın. Unun ortasını havuz biçiminde açın ve mayalı ılık sütü ortasına dökün. Parmaklarınızla hamuru karıştırın. Hamur toparlanana kadar ılık suyu azar azar ilave edin. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Hamur toparlandığı zaman bir kaba koyun üzerine nemli bez örtüp en az 2 saat dinlendirin. Hamurunuz kabardığı zaman hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tezgaha az un serperek hamurunuzu açın.İster yuvarlak ister oval olarak açabilirsiniz. Hamur çok ince açılmamalı. Hamurun şekline göre rendelenmiş kaşarı koyun ve kenarlarını kapayın. Diğer yandan ayran ve yumurtayı çırpın. Hamurun kenarlarına ve kaşarların üzerine bu sosu sürün. Yağlanmış fırın tepsisine pidelerinizi koyun ve 225-250 C önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. 







Afiyet Olsun

No comments:

Post a Comment