Friday, October 25, 2013

Turkish Pogaca with Cheese - Peynirli Poğaça



This pastry is soft, fluffy and perfect for unexpected guests.

Ingredients:


For the pastry:



  • 2 eggs
  • 1 egg yolk 
  • 1,5 cups milk
  • 1/2 cup oil
  • 1/2 cup melted butter
  • 1 teaspoon sugar
  • 2 teaspoons salt
  • 5,5 - 6 cups flour
  • 2 packet of baking powder
For the filling: 
  • 150g feta cheese and red pepper powder

Method:
  • Place all of the dough ingredients in a wide and deep bowl.
  • Mix them all and knead with your hands till the dough gets elastic, non sticky .
  • Let it rest for 20 minutes.
  • In a small plate, mix the filling ingredients.
  • Grab egg size pieces from the dough and make it flat in your palms and put the cheese filling inside.
  • Close and make it round or any kind shape you like.
  • Place the pogacas over a greased oven tray and brush them with egg yolk.
  • Sprinkle with nigella seeds.
  • Preheated the oven to 350 F and bake for 30-40 minutes or till they turn golden brown



ENJOY

Store at room temperature in an airtight container for up to 3 days.




Çay saatlerinde misafirlerinize yumuşacık bir poğaça ikram etmek istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Maya kullanmadan yapılan çok güzel bir tarif.


Malzemeler:

Hamuru için:
  • 2 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1,5 bardak süt
  • 1/2 bardak sıvı yağ
  • 1/2 bardak eritilmiş tereyağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 5,5 - 6 bardak un
  • 2 paket kabartma tozu
İç malzemesi için:
  • 150 gr beyaz peynir ve kırmızı toz biber
Yapılışı:
  • Geniş ve derin bir kabın içerisine bütün hamur malzemelerini koyun.
  • Hepsini karıştırın ve hamur toparlanana kadar yoğurun. Hamur ellerinize yapışmayacak.
  • Hamuru 20 dk dinlenmeye bırakın.
  •  Küçük bir tabakta iç malzemelerini karıştırın.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle açın ve içine peyniri koyun. Hamuru kapatın ve elinizde yuvarlayın. Hamurun hafifçe üzerine bastırabilirsiniz.İsterseniz yarım ay şeklinde de poğaçalarınızı yapabilirsiniz.
  • Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine poğaçaları koyun ve üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısını sürün.
  • Üzerlerine çörekotu serpin. Susam da kullanılabilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 C fırında 30-40 dk ya da üzeri kızarana kadar pişirin. 
Afiyet Olsun

Oda sıcaklığında 3 gün boyunca hava almayan bir kapta saklayabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment