Ingredients:
For the pastry:
- 2 eggs
- 1 egg yolk
- 1,5 cups milk
- 1/2 cup oil
- 1/2 cup melted butter
- 1 teaspoon sugar
- 2 teaspoons salt
- 5,5 - 6 cups flour
- 2 packet of baking powder
For the filling:
- 150g feta cheese and red pepper powder
Method:
- Place all of the dough ingredients in a wide and deep bowl.
- Mix them all and knead with your hands till the dough gets elastic, non sticky .
- Let it rest for 20 minutes.
- In a small plate, mix the filling ingredients.
- Grab egg size pieces from the dough and make it flat in your palms and put the cheese filling inside.
- Close and make it round or any kind shape you like.
- Place the pogacas over a greased oven tray and brush them with egg yolk.
- Sprinkle with nigella seeds.
- Preheated the oven to 350 F and bake for 30-40 minutes or till they turn golden brown
ENJOY
Store at room temperature in an airtight container for up to 3 days.
Çay saatlerinde misafirlerinize yumuşacık bir poğaça ikram etmek istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Maya kullanmadan yapılan çok güzel bir tarif.
Malzemeler:
Hamuru için:
- 2 yumurta
- 1 yumurta sarısı
- 1,5 bardak süt
- 1/2 bardak sıvı yağ
- 1/2 bardak eritilmiş tereyağ
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 5,5 - 6 bardak un
- 2 paket kabartma tozu
İç malzemesi için:
- 150 gr beyaz peynir ve kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Geniş ve derin bir kabın içerisine bütün hamur malzemelerini koyun.
- Hepsini karıştırın ve hamur toparlanana kadar yoğurun. Hamur ellerinize yapışmayacak.
- Hamuru 20 dk dinlenmeye bırakın.
- Küçük bir tabakta iç malzemelerini karıştırın.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle açın ve içine peyniri koyun. Hamuru kapatın ve elinizde yuvarlayın. Hamurun hafifçe üzerine bastırabilirsiniz.İsterseniz yarım ay şeklinde de poğaçalarınızı yapabilirsiniz.
- Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine poğaçaları koyun ve üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısını sürün.
- Üzerlerine çörekotu serpin. Susam da kullanılabilir.
- Önceden ısıtılmış 180 C fırında 30-40 dk ya da üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun
Oda sıcaklığında 3 gün boyunca hava almayan bir kapta saklayabilirsiniz.
No comments:
Post a Comment