Tuesday, October 1, 2013

TAVA BÖREĞİ




Gerçekten çok lezzetli olan bu börek tavada pişmesi ile pratik bir börektir.Misafiriniz aniden geldiğinde evde de yufkanız varsa gözleme yerine bu böreği çabucak yapabilirsiniz. Üstelik sadece peynirli yapmak da gerekmez daha önce rendelenmiş kabaklı dereotlu peynirli de yapmıştım o da çok lezzetli olmuştu.Haşlanmış patates,kavrulmuş kıyma ile de çok lezzetli olacağını düşünüyorum. 

Malzemeler:


  • 3 adet yufka
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yumurta
  • beyaz peynir,pul biber,tatlı toz biber
Geniş bir tavayı sıvı yağ ile yağlayın .
1.yufkayı kenarları dışarda kalacak şekilde hafif büzerek tavaya serin. Ayrı bir kasede yoğurt, sıvı yağ, süt ve yumurtayı karıştırın bu sosu 1.yufkanın üzerine kaşık ile yayın.
2.yufkayı  elinizle parçalara ayırın ve tavaya serpin.2. yufkanın da üzerine aynı sosu gezdirin. Daha sonra ayrı bir kasede beyaz peynir ve baharatları karıştırın ve 2. yufkanın üzerine bolca yayın. 3.yufkayı da elinizle parçalara ayırarak peynirlerin üzerine serpin ve sosu üzerine gezdirin. Tavadan sarkan yufkanın kenarlarını en üstte toplayın ve kasede az kalmış sosumuzu yufkanın en üstüne fırça ile sürün.





İlk önce harlı ateşte 3 dakika pişirin daha sonra ateşi kısın ve üzerine kapak kapatarak pişirmeye devam edin. 


Düz bir tepsi yardımı ile böreği ters çevirebilirsiniz .


Her iki tarafı da aynı kızarınca bu lezzetli  böreğimiz servise hazırdır.

Afiyet Olsun















No comments:

Post a Comment