Tuesday, October 8, 2013

PUFF PASTRY WITH SAUSAGES AND CHEESE (PEYNİRLİ VE SOSİSLİ MİLFÖY BÖREĞİ)





Ingredients:


  • 20 flaked pastry sheets
  • 1 egg, beaten
For the  puff pastry with sausages:
  • 2 sausages
  • 1,5 tablespoon tomato paste
  • 1 dessertspoon margarine
  • some water
  • dried thyme
For the  puff pastry with cheese:
  • white cheese
  • red pepper flakes
  • some nigella seeds





Thaw the flaked pastry sheets according to the instructions on the package. Then I have made triangle shapes. If you like you can make square shapes. 
On the other side chop the sausages and put the butter into the pan.Then put the sausages into the pan and cook both sides over the until they get browned.Then add the tomato paste and some water, mix together. Once it starts boiling take off the stove and add the dried thyme on top. Set aside. 
Later, crush the cheese with a fork and add the red pepper flakes, mix together.








Place 1 dessertspoon of filling in one side. Then fold the other side over filling and stick the ends by pressing gently with your finger tips. Preheat the oven 400 F (200 C) Then place the puff boreks over a greased tray. Beaten egg brush the surface of the boreks. Sprinkle nigella seeds and bake till they get fluffy and golden brown( about 25 minutes)




Bu tarifte börekleri iki farklı iç malzemeden yaptım.

Malzemeler:

  • 20 yaprak milföy hamuru
  • 1 çırpılmış yumurta
Peynirli börek için:
 
  • yeteri kadar beyaz peynir
  • kırmızı pul biber
  • çörek otu
Sosisli börek için:
  • 2 adet uzun sosis
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • kuru kekik
Milföy hamurlarının buzlarını çözdürün ve yaprakları birbirinden ayırın. Diğer yandan sosisleri küçük küçük doğrayın. Margarinle sosisleri kızartın. Sosisler kızarınca domates salçasını ve biraz suyu ilave edip pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve üzerine kuru kekik ekleyin ve karıştırın.
Peynirli iç harcı için peynirleri çatalla ezin ve kırmızı pul biber ilave edip karıştırın.

1 tatlı kaşığı kadar iç malzemeyi hamurun ortasına koyun ve hamurun karşı kenarını iç malzemenin üzerine doğru kapatın ve parmak uçlarınızla hafifçe bastırarak kenarlarını yapıştırın. Fırını 200 C 'ye ısıtın. Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin.Üzerlerine çırpılmış yumurtayı sürün ve çörek otunu serpin. Börekler kabarıp üzerleri kızarana kadar pişirin yaklaşık 25 dk sonra böreklerimiz hazırdır.
Afiyet Olsun...


No comments:

Post a Comment