Thursday, October 10, 2013

PASTA WITH GROUND BEEF( KIYMALI MAKARNA)



Ingredients:

  • 1 package of any kind of pasta
  • 300 gr ground beef
  • 2 onions, thinly sliced
  • 2 tablespoon tomato paste
  • 1 tablespoon pepper paste
  • 1 teaspoon black pepper
  • 1 teaspoon dried thyme
  • 1 teaspoon salt (for beef)
  • 1 clove of garlic (grated)



Boil the pasta with salty water, as the instructions on the package say.
Place the ground beef a medium skillet and cook until color changes to brown. ( Don't add oil) 
Add the onions and add the salt. Saute  for 5 minutes over a low-medium heat. Then add the tomato paste and  pepper paste. Continue to saute for about 5-10 minutes and add the black pepper , dried thyme and 1 clove of garlic. 
Drain the pasta place on a service plate. Firstly pour yoghurt sauce then pour the beef mixture on top. Ready to serve.

Enjoy




Malzemeler:

  • 1 paket istediğiniz çeşit makarna
  • 300 gr kıyma
  • 2 soğan, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber,kekik
  • 1 çay kaşığı tuz (kıyma için)
  • 1 diş sarımsak ( rendelenmiş)
Makarnayı paketteki tarifine göre pişirin. 
Diğer yandan kıymayı yağsız tavada kavurmaya başlayın. Kıymanın rengi dönünce soğan ve tuzunu ilave edip kavurmaya devam edin. Sonra domates  ve biber salçasını ilave edip karıştırın birazcık su ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Karabiber,kekik ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştırın.
Makarna hazır olunca süzün ve servis tabağına alın. Üzerine ilk önce yoğurdu daha sonra kıymalı harcı üzerine dökün. Servise hazırdır.

Afiyet Olsun.


No comments:

Post a Comment