Tuesday, October 29, 2013

Oven Roasted Eggplant - Fırında Patlıcan Yemeği (Moussaka)




Ingredients:



  • 8 eggplants 
  • 2 teaspoons salt (for the eggplants)
  • 6 tablespoons oil(for the eggplants)
  • 1/2 lb ground beef
  • 2 onions (chopped)
  • 10 tablespoons tomato puree
  • 1 tablespoon tomato paste
  • 1 teaspoon black pepper and salt
  • 2 cups water
Method:
  • Peel the eggplants totally or in strips and dice.
  • Place them over an oven tray. Sprinkle with salt and add the oil. Mix well.
  • Preheat the oven to 400F and cook until they gets golden brown.
  • Place the ground beef  in a pan and cook until meat changes in color.( Don't add the oil)
  • Add the onions and saute for 3 minutes over medium heat.
  • Add the tomato puree, tomato paste and add 1 cup water.
  • Cook for 5 minutes over low heat and stir occasionally.
  • Finally add the black pepper and salt.
  • Transfer this mixture all over the fried eggplants and add  1 cup water. Mix well.
  • Preheat the oven to 400F and cook for about 20-25 minutes.
You can serve this dish with Pilaf and Cucumber Yogurt

ENJOY.





















Fırında Patlıcan yemeği ya da Musakka yemeğini çok severim ama normalde yapılan musakkada patlıcanları kızartma aşaması olmasından dolayı fazla yağ içeren yemekler listemdeydi. O yüzden bu güzel lezzetten mahrum kalmamak için  artık fırında patlıcanları kızartıyorum. Bu yemeğin artı tarafları çok. Patlıcanları kızartmak için ayakta bekletmiyor,etrafa yağ sıçratmıyor ve en önemlisi fırında pişmesinden dolayı gerçekten daha sağlıklı.
Mutlaka denemelisiniz.



Malzemeler:
  • 8 patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz (patlıcanlar için)
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ (patlıcanlar için)
  • 250 gr kıyma
  • 2 soğan ( doğranmış)
  • 10 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
  • 2 bardak su
Yapılışı:
  • Patlıcanları tamamen ya da şeritli şekilde soyun.
  • Patlıcanları fırın tepsisine koyun . Tuz serpin ve sıvı yağını ekleyin. Güzelce karıştırın.
  • Önceden ısıtılmış 200C fırında patlıcanlar kızarana kadar pişirin.
  • Tavaya kıymayı koyun ve yağ eklemeden kıymalar renk değiştirene kadar pişirin.
  • Doğranmış soğanları ekleyin ve yaklaşık 3 dk kadar orta ateşte kavurun.
  • Domates püresi, domates salçası ve 1 bardak suyu ekleyin.
  • Arada karıştırarak 5 dakika düşük ateşte pişirin.
  • Son olarak tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Bu karışımı kızarmış patlıcanların üzerine aktarın. 1 su bardağı suyu ekleyin ve güzelce karıştırın.
  • Önceden ısıtılmış 200C fırında yaklaşık 20-25 dk pişirin.

No comments:

Post a Comment