Thursday, January 9, 2014

Kremalı Meyveli Kek



Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ + 100 gr eritilmiş tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket karbonat
  • 4 -4,5 su bardağı un
Kreması için:

  • 250 ml krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 poşet sade krem şanti
  • 1/2 su bardağı süt
Süslemek için:

  • çilek, kivi
Hazırlanışı:

  • Yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve yağları ekleyin karıştırın. Un, tuz ve karbonatı ayrı bir kapta karıştırın ve eleyerek sıvı karışımın üstüne dökün. İyice karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına karışımı aktarın. Önceden ıstılmış 180 C fırında 45-50 dk pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın. Daha sonra kek kesme testeresia ile kekinizi ortadan ikiye bölün ve kenara alın.
  • Kremayı bir kaba boşaltın ve pudra şekeri, vanilin ile 5-7 dk mikser ile çırpın. Hafif koyulaşan kremanıza 1 poşet krem şantiyi ve 1/2 su bardağı sütü ilave edin ve tekrar mikserle 3-5 dk daha çırpın. Kremanızı biraz buzdolabında bekletin. Bir yandan kullanacağınız meyveleri hazırlayın. 
  • Soğuyan kremayı alın ve istediğiniz miktarda ikiye ayrılmış kekinizin içine yayın. Üzerine istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz. Daha sonra keki birleştirin ve kremayı kekin her tarafına yayın. Üzerini tekrar meyveler ile süsleyebilirsiniz. Buzdolabında muhafaza ediniz. 






Afiyet Olsun... 

No comments:

Post a Comment