Malzemeler:
- 2,5 / 3 bardak un
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tepsimizi yağlayalım ve hamurumuzu elimizle aça aça tepsiye yayalım.
Sosu için; 1 domates rendeleyin içine 2 çorba kaşığı salça ekleyin eğer çok koyuysa su ile inceltin içine 1 diş sarımsak rendeleyin ve kekik,karabiber,şeker,tuz ilave edip karıştırın.
Hazırlanan sosumuzu tepsiye yaydığımız hamurumuzun üzerine yayalım sosun çokluğu azlığı sizin tercihinize kalmıştır bu yüzden ölçülerle oynanabilir.
Sosun üzerine bolca kaşar rendeleyin üzerine mantar,biber,zeytin,mısır,soğan,sosis,salam koyun yine sizin tercihinize kalmıştır istediğiniz her malzemeyi kullanabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 225 C'de üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...
No comments:
Post a Comment