Tuesday, October 1, 2013

EV YAPIMI PİZZA


Malzemeler:

  • 2,5 / 3 bardak un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

İlk önce ılık suda kuru mayayı eritin, şekeri de ekleyin baloncuk çıkana kadar bekleyin. Ayrı bir kaba un ve tuzu karıştırın ve kenarda bekleyen ılık suyu  ve sıvı yağını da ekleyin hamur toparlanana kadar yoğurun.Hamur elinize yapışmamalı ama yumuşak olmalıdır.Ben bu resimde gördüğünüz pizzada unu tam buğday unu kullandım ama tam istediğim gibi olmadı o yüzden normal buğday unu kullanmanızı tavsiye ederim.Hamurumuzun üstüne nemli bez örterek 40 dk dinlendirelim.Eğer hamurumuza parmak bastırıp oyuklar olduğu gibi kalıyorsa hamurumuz olmuş demektir.Hamurumuz hazır olduğunda 1-2 dk daha yoğurun.

Tepsimizi yağlayalım ve hamurumuzu elimizle aça aça tepsiye yayalım.

Sosu için; 1 domates rendeleyin içine 2 çorba kaşığı salça ekleyin eğer çok koyuysa su ile inceltin içine 1 diş sarımsak rendeleyin ve kekik,karabiber,şeker,tuz ilave edip karıştırın.

Hazırlanan sosumuzu tepsiye yaydığımız hamurumuzun üzerine yayalım sosun çokluğu azlığı sizin tercihinize kalmıştır bu yüzden ölçülerle oynanabilir.

Sosun üzerine bolca kaşar rendeleyin üzerine mantar,biber,zeytin,mısır,soğan,sosis,salam koyun yine sizin tercihinize kalmıştır istediğiniz her malzemeyi kullanabilirsiniz. 

Önceden ısıtılmış 225 C'de üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun...

No comments:

Post a Comment